Piškotki na spletni strani

Ta stran, kot mnoge druge uporablja za svoje delovanje in izboljševanje uporabniške izkušnje majhne datoteke imenovane piškotki.  

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo nobenih osebnih podatkov. Ne uporabljamo google, facebook, youtube, twiter ali kakršnih koli drugih sledilnih piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. 

Ime piškotka Funkcija piškotka Trajanje
cc_neccesary Prikaz obvestila o piškotkih 1 leto
wordpress_test_cookie Nastavi se v procesu vpisa in preveri ali je vaš brskalnik pravilno nastavljen, da dovoli piškotke, ki jih WordPress potrebuje. trajanje seje
EC_TEST Uporablja se za zapomnitev, ali uporabnik dostopa do spletnega mesta v računalniku ali mobilni napravi. trajanje seje
     

Kaj je piškotek ( angl. cookie )

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.

Kako lahko piškotke v celoti izklopimo? 

Spletni brskalniki v večini samodejno sprejmejo piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke tudi izklopimo. Nastavitve za posamezne brskalnike so na voljo na spodnjih povezavah: